lunes, 26 de marzo de 2007

SHOOT THEM

"I un dia despertaràs del somni, i et trobaràs desorientat entre tanta llum. Caminaràs sol, amb els peus nus sobre el terre metàl·lic. Ningú no vindrà a parar-te la mà.
Cridaràs i cridaràs, però ningú no et farà cas, perquè portes anys cridant a viva veu i mai ningñu no s'ha immutat. Relliscaràs amb la sang que regalima dels teus canells i la gent riurà quan caiguis. Només et veuen quan et necessiten veure, quan les seves vides arriben a l'extrem en que l'avorriment es fa insuportable i riure de les desgràcies alienes és relaxant.
Finalment, quan ja no puguis plorar més, t'adonaràs que la teva vida sempre ha estat i així. T'adonaràs que sempre has estat sol."

Paranoid Android.


Ja havia parlat alguna vegada de la mítica cançó Paranoid Android de Radiohead, ì em sap greu repetir entrades (tot i que aquella ja no existeix), però la veritat és que crec que val la pena anar recordant velles genialitats.
Cançó composta per Thom Yorke, líder del grup, que parla sobre l'adolescència a les societats capitalistes.
___________________________________________________________
************************************************************************
Paranoid Android by Radiohead.
Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest
From all the unborn chicken voices in my head
What's that...? (I may be paranoid, but not an android)
What's that...? (I may be paranoid, but not an android)
When I am king, you will be first against the wall
With your opinion which is of no consequence at all
What's that...? (I may be paranoid, but no android)
What's that...? (I may be paranoid, but no android)

Ambition makes you look pretty ugly
Kicking and squealing gucci little piggy
You don't remember
You don't remember
Why don't you remember my name?
Off with his head, man
Off with his head, man
Why don't you remember my name?
I guess he does....

Rain down, rain down
Come on rain down on me
From a great high
From a great high...high...
Rain down, rain down
Come on rain down on me
From a great high
From a great high... high...
Rain down, rain down
Come on rain down on me

That's it, sir
You're leaving
The crackle of pigskin
The dust and the screaming
The yuppies networking
The panic, the vomit
The panic, the vomit
God loves his children, God loves his children, yeah

Trois Couleurs.



Blau, blanc, vermell.

Llibertat, igualtat, fraternitat.

Una trilogia de Krzysztof Kieslowski.


Julie (Juliette Binoche) intenta acceptar la mort sobtada del seu marit, un aclamat compositor que prepara un concert sobre la unitat europea, i la seva filla.


Dominique (Julie Delpy) intenta serparar-se del seu marit polac per la incapaçitat d'aquest a consumar el matrimoni definitivament.


Valentine (Irène Jacob) intenta entendre el motiu que porta a un dels seus veïns a espiar les converses telefòniques de la resta del veïnat amb una ràdio.


Tres dones, tres situacions. Simultànies i secants, les històries acaben trobant-se en un mateix punt, una catàstrofe, un accident marítim que serveix com excusa per tal de reuinir uns personatges tant diferents com realistes.

Trois Couleurs repassa, a través dels colors de la bandera francesa, la societat europea actual i de quina manera la llibertat, la igualtat i la fraternitat encaixen en aquesta barreja de cultures, llengües i maneres de pensar que tenim avui en dia per societat.

Julie abandona tot els béns materials per trobar-se a si mateixa, per descobrir que encara es viva i que la manera més digna d'afrontar la mort és fent ús de la vida. Ho deixa tot per trobar la llibertat que havia perdut.

Dominique abandona al seu marit Karol Karol perquè no li dona plaer sexual. L'abandona al carrer, sense diners, sense casa on viure, i sense saber parlar francès a la ciutat de París. Però l'enginy de Karol Karol acaba demostrant que la igualtat l'hem de posar en pràctica els home, i que qui la fa, la paga.

Valentine atropella un gos, i decideix que el més sensat és dur-lo al seu amo. però es trobarà amb un jutge retirat que espia els seus veïns per tal de conèixer la veritat absoluta. Valentine se sentirà extranyament lligada a l'home i acabarà descobrint que la fraternitat mou muntanyes o, en aquest cas, recicla ampolles de vidre.


Obra mestra del cinema europeu de les darreres dècades, els tres colors de Kieslowski roman en vigència, demostrant que Europa i els seus habitants encara han d'apendre certs valors que lloen.